Slaap- en waakdiensten

Wanneer u Zuster Jansen inschakelt voor nachtzorg, dan kunt u kiezen uit twee vormen: slaap- of waakdiensten. Wij maken dit onderscheid omdat geen situatie hetzelfde is. Het is dus noodzakelijk dat iedereen voorzien wordt van ondersteuning op maat. Op deze pagina zullen wij u het verschil tussen slaap- en waakdiensten duidelijk uitleggen, zodat u goed kunt inschatten welke soort u (of uw naaste) mogelijk nodig heeft.

Het verschil tussen deze vormen

Slaapdiensten kiest u als er sprake is van relatief weinig zorgmomenten in de nacht. Het gaat er dan voornamelijk om dat er een professionele verzorger bij u aanwezig is wanneer u slaapt, zodat er hulp is als u tussendoor wakker wordt. U kunt dan bijvoorbeeld worden geholpen bij uit bed komen of aankleden.

Waakdiensten zijn meer bedoeld voor de wat specifiekere situaties, waarbij wellicht wat meer zorgmomenten plaatsvinden. Stel, er moet ‘s nachts medicatie worden toegediend, of u heeft een wat groter risico op decubitus. Dan kunt u beter kiezen voor waakdiensten. In beide gevallen gaat het om laagcomplexe zorg, waarbij uw persoonlijke wensen en behoeften centraal staan.

Zowel bij slaap- als waakdiensten is er tussen 23:00 en 07:00 uur een professionele zorgverlener bij u aanwezig, om u te helpen waar dat nodig is.

Wanneer kiezen voor slaap- of waakdiensten?

Nachtzorg in de vorm van slaap- of waakdiensten, kan een uitstekende oplossing zijn wanneer u overdag al gebruikmaakt van reguliere zorg of mantelzorg. Zuster Jansen zorgt altijd voor een passende overdracht met uw andere verzorgers, en kan allerlei taken uit handen nemen. Niet alleen u, maar ook uw vrienden en familieleden kunnen met een gerust hart gaan slapen, wetende dat u altijd in goede handen bent.

Slaap- en waakdiensten maken onderdeel uit van particuliere thuiszorg in Gelderland. Het grote voordeel van particuliere zorg is dat u te allen tijde zelf beslist welke soort en hoeveelheid zorg u ontvangt. Wilt u dat we er tijdelijk voor u zijn, om een bepaalde periode te overbruggen? Of wilt u ons juist permanent inschakelen, omdat u niet naar een zorginstelling wil verhuizen? In welke situatie u zich ook bevindt, u kunt op Zuster Jansen een beroep doen voor een passend antwoord. Neem voor meer informatie gerust eens contact op, door te bellen naar 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen